Vizatimi në kontekstin ligjor; si të kuptojmë elemente të abuzimeve. Nga Lorela Garuli

Natyra e koklavitur njerëzore e vendos psikologjinë përpara detyrave përherë e më të vështira, kur është fjala për të kuptuar mekanizmat e funksionimit të saj, sidomos brenda mjediseve ligjore. Motivet që shtyjnë dikë të kryejë një krim, të abuzojë me një fëmijë, rastet delikate të marrjes së vendimit mbi vendosjen e kujdestarisë kur prindërit po divorcohen e shumë të tjera,…

Learn More

Këshilla prindërimi: edukimi seksual dhe mbrojtja e fëmijëve

Nga 𝓓𝓻𝓲𝓵𝓸𝓷𝓪 𝓢𝓱𝓮𝓱𝓪𝓳 𝓐𝓫𝓪𝔃𝓪𝓳, PSIKOLOGE Në ditët e sotme një ndër frikërat më të mëdha të prindërve mbeten abuzuesit seksualë të cilët mund të enden të lirë kudo, duke shkaktuar pasiguri konstante tek prindërit, gjithashtu duke i bërë monitorues aktiv gjatë gjithë kohës, gjë që kthehet në shqetësim të vazhdueshëm për ata dhe frustrim për fëmijët. Prindërit duhet të ndërgjegjësohen…

Learn More

“Po sikur dhunuesi të jetë fëmija im?” Orientime mbi edukimin seksual për prindërit

Nga Drilona Abazaj, psikologe   Abuzimet seksuale do të vazhdojnë për aq kohë sa shoqëritë frikësohen vetëm që fëmijët e tyre mos të jenë pre e grabitqarëve seksualë dhe askush nuk shqetësohet që dhunuesi mund të jetë vetë fëmija i tyre. ● Edukimi rreth informimit, privatësisë dhe mbrojtjes trupore të fëmijëve duhet të jetë po aq i kujdesshëm sa dhe…

Learn More