Ndikimi i aftësisë ndryshe në familje; efekte dhe përjetime!

Nga Mariglena Muçi   Gjatë gjithë rrjedhës së historisë familja ka pasur një një rol të rëndësishëm në shoqëri, aq sa është shndërruar në një institucion social më vete. Ajo është cilësuar si qeliza e parë e shoqërisë dhe çdo jetë fillon nga aty. Prandaj ndikimi i saj është shumë i rëndësishëm në jetën sociale të gjithësecilit dhe po aq…

Learn More

5 arsye pse është i rëndësishëm aktiviteti fizik për fëmijët me aftësi ndryshe

Nga Mariglena Muci, pedagogji e specializuar   Aktiviteti fizik është i rëndësishëm për të gjithë fëmijët. Ushtrimet, jo vetëm ndihmojnë në shëndetin dhe mirëqënien e tyre, por gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin shoqëror dhe atë personal. Falë aktivitetit fizik, fëmijët dhe adoleshentët mund të përmirësojnë veten, të rrisin vetëvlerësimin, të përforcojnë marrëdhëniet shoqërore dhe të kapërcejnë kufizimet.…

Learn More