Katër llojet e bullizmit që duhet të njohë çdo prind

Cilat janë llojet e ndryshme të bullizmit? Është e rëndësishme të kuptojmë saktësisht se çfarë është bullizmi, veçanërisht duke marrë parasysh se sa shpesh përdoret termi këto ditë. “Bulizmi është të synosh vazhdimisht një fëmijë tjetër që është i prekshëm me qëllimin për ta dëmtuar ose lënduar atë në një model të përsëritur,” thotë Jennifer Kolari, një terapiste për fëmijë…

Learn More

Komentet e dëmshme nga të rriturit “e pushtetshëm” drejtuar fëmijëve, nga Lorela Garuli

Prej disa ditësh, në rrjet qarkullon një video e shkëputur nga një program televiziv, ku fëmijë të moshave të ndryshme konkurrojnë me njëri-tjetrin në kërcim. Në videon në fjalë kanë tërhequr vëmendjen komentet që dy nga anëtarët e jurisë i bëjnë një vogëlusheje lidhur me peshën dhe marrëdhënien e saj me ushqimin. Ditën e sotme, psikologia Lorela Garuli ka publikuar…

Learn More

Si të menaxhohet klasa për të luftuar bullizmin? 8 orientime për mësuesit

NGA MARIGLENA MUCI Siç përcaktohet nga Shoqata Psikologjike Amerikane, bullizmi është një lloj sjelljeje agresive, verbale, fizike, sociale ose psikologjike nga një person ose grup drejt një personi ose grupi tjetër më pak të fuqishëm, që ka për qëllim të shkaktojë dëm, shqetësim ose frikë, me dashje në raste të përsëritura. Njerëzit, mund të përjetojnë bulllizmin në çdo fazë të…

Learn More