Çfarë është frika nga mbytja dhe si ta trajtojmë?

Pseudodisfagia, ose frika e mbytjes, ngatërrohet ndonjëherë me fagofobinë , ose me frikën e gëlltitjes. Pseudodisfagia dhe ushqimi Njerëzit me pseudodisfagia shpesh kanë vështirësi në ngrënien e ushqimeve të ngurta. Ankthi dhe tensioni shkaktojnë ngushtimin e muskujve të fytit, gjë që nga ana tjetër e rrit më shumë mundësinë e mbytjes. Prandaj, personat që vuajnë prej saj, gjithnjë e më…

Learn More