Autizmi, studimi që zbulon se si një mutacion i vetëm mund të ndikojë në gjenin përgjegjës

Nga Edjola Mucolli, logopede   Autizmi është një çrregullim neurozhvillimi i karakterizuar nga vështirësi në ndërveprimin social, komunikimin verbal dhe joverbal dhe nga sjellje repetitive. Ka një prevalencë 1 në 59 fëmijë (sipas një studimi të fundit të kryer në SHBA) dhe një  raport 4,5:1 meshkuj me femra. Një studim i ri na jep të dhëna se pse ÇSA (Çrregullimet…

Learn More