Pandemia ka ndikuar në pubertetin e hershëm te vajzat

Vitet e fundit, mosha e fillimit të menstruacioneve të para ishte ulur, për shkak të stilit të jetesës sedentare dhe dietës së pasur me yndyrë. Në një vit e gjysmë të fundit, domethënë që nga përhapja e pandemisë, ekspertët kanë regjistruar një rënie të mëtejshme. Duket se pandemia Covid-19 është ndër shkaqet e pubertetit të hershëm te vajzat. Çfarë thonë…

Learn More

Karantina dhe mësimi online; “prapaskenat” psikologjike të një realiteti të ri!

 Karantina. Çfarë po ndodh këto ditë në mendjen e fëmijëve? Tashmë jemi në muajin prill dhe sapo ka përfundur java e katërt e ndërprerjes së shkollës dhe mbylljes në shtëpi të fëmijëve. Në fillim atyre iu duk si një periudhë pushimesh, ku mund të dilej për shëtitje me prindërit, të çoheshin vonë në mëngjes e të shihnin filmat e animuar, të…

Learn More

COVID 19 dhe ekuilibrat psikologjikë që “lëvizin”; analizë nga Sonila Luzi dhe Milita Tupi, psikologe shkollore.

Ditët e fundit ne kemi qenë të gjithë dëshmitarë të një ndryshimi rrënjësor të perspektivës që papritmas dhe papritur përfshiu të gjithë në të njëjtën kohë. Ditët e fundit kemi parë paraqitjen e pashmangshme të Coronavirus në cdo cep te shoqërisë, duke lënë të shfaqen shumë sfida në përballjen me ndryshimet e vështira në zakonet e përditshme, por edhe në shumë…

Learn More