Çfarë është Çrregullimi Obsesiv Kompulsiv (OCD)? Nga Eduart Tafa, psikolog

Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv (OCD) është një gjendje e shëndetit mendor e karakterizuar nga fiksime dhe detyrime që ndërhyjnë në jetën e përditshme. OCD ishte klasifikuar më parë si një çrregullim ankthi, sepse njerëzit e prekur nga kjo sëmundje mendore shpesh përjetojnë ankth të rëndë si rezultat i mendimeve obsesive. Ata gjithashtu mund të përfshihen në rituale të gjera në një përpjekje…

Learn More