Pse i kujtojmë më shpesh përvojat e këqija?

Pse mezi kujtojmë se çfarë kemi ngrënë për mëngjes, por nuk mund të harrojmë momentet stresuese në jetën tonë? Hulumtimet e fundit mund të kenë zbuluar arsyen kryesore pse. Në një studim të botuar këtë muaj në revistën Current Biology, një ekip studiuesish nga Gjermania i vunë njerëzit përmes një simulimi stresues të intervistës për punë dhe më pas analizuan…

Learn More

A janë më inteligjentë njerëzit që harrojnë më shumë?

Të harrosh gjërat nuk është gjithmonë e keqe, përkundrazi, do të thotë që je më i zgjuar. Në fakt, një studim i Universitetit të Glasgow ka treguar se truri i atyre që harrojnë, funksionon më mirë se të tjerët. Sinonim me inteligjencën Të jesh me shumë detyra dhe të bësh gjëra të shumta në të njëjtën kohë është një avantazh,…

Learn More

Stresi: shkakton humbje të kujtesës tek gratë

Sa herë nuk arrijmë të kujtojmë se ku i vendosim çelësat, harrojmë një takim ose harrojmë të shkojmë të mbledhim rrobat në tel dhe fajësojmë stresin? Tani e tutje, kemi shkencën në anën tonë: tensioni i tepërt, në fakt, me të vërtetë mund të “luajë truke” në mendje, duke shkaktuar humbje të kujtesës të paktën tek gratë e moshës së…

Learn More