Pse i kujtojmë më shpesh përvojat e këqija?

Pse mezi kujtojmë se çfarë kemi ngrënë për mëngjes, por nuk mund të harrojmë momentet stresuese në jetën tonë? Hulumtimet e fundit mund të kenë zbuluar arsyen kryesore pse. Në një studim të botuar këtë muaj në revistën Current Biology, një ekip studiuesish nga Gjermania i vunë njerëzit përmes një simulimi stresues të intervistës për punë dhe më pas analizuan…

Learn More