Çfarë janë mania dhe hipomania; gjendja mes ngazëllimit dhe ekzaltimit patologjik. Nga Eduart Tafa, psikolog

  Mania dhe hipomania janë periudha kur një person ndihet i ekzaltuar, shumë aktiv dhe plot energji. Hipomania është një formë e butë e manisë. Mania dhe hipomania përfshijnë të dyja periudhat kur individi ndihet i ngazëllyer ose përjeton një gjendje shpirtërore të ndezur. Por ato ndryshojnë nga menyra se sa të rënda janë këto ndryshime të humorit. Mania është…

Learn More