Mbipesha ndikon negativisht në kujtesë

Një hulumtim i kryer nga “CNR di Pozzuoli” dhe “Université Laval di Québec” dhe i botuar në “Nature Communications” studioi mbipeshën dhe efektet e saj në kujtesën episodike. Testet e kryera te minjtë zbuluan se mbipesha ndikon në funksionin e trurit, duke çuar në humbjen e kujtesës. Në fakt është zbuluar se truri i minjve obezë pëson ndryshime, në strukturën…

Learn More