Hipokondria, gjendja e shqetesimit ekstrem per shendetin. Çfare duhet te dime? Nga Eduart Tafa

Hipokondria, ose hipokondriaza, është një gjendje e shqetësimit ekstrem, preokupues për të pasur një sëmundje mjekësore ose zhvillimin e një sëmundjeje. Personat përjetojnë jo vetëm shqetësime somatike shqetësuese (ankesa trupore) që janë të pashpjegueshme nga pikëpamja mjekësore, por edhe mendime, ndjenja dhe sjellje jonormale. Për shembull, klientet zakonisht kanë besime të vazhdueshme për seriozitetin e ndjesive normale trupore dhe shpenzojnë…

Learn More