Si ta ndihmojmë fëmijën të artikulojë tingujt/shkronjat qartë? Nga Silvana Gjoni, logopediste

Shumë prindër, kur fëmija arrin një moshë të caktuar, shqetësohen nga defektet e artikulimit. Përshembull, fëmija në moshën 8 vjeçare nuk arrin të artikulojë siç duhet shkronjën SH, RR etj. Zakonisht, prindërit nuk shqetësohen kur fëmija është i vogël, por kur ai rritet dhe bëjnë krahasimin me fëmijët e tjere, fillojnë reagimet e para. Gjithsesi, e mira është që trendi…

Learn More