Përfitimet e fëmijëve nëse i regjistroni në kurse muzike

Do të ishte e vështirë të gjesh një prind që nuk do të bënte gjithçka që mundet për të siguruar bazën më të mirë për rritjen dhe suksesin e fëmijës së tyre. Ndërsa ka shumë mjete dhe rrugë të ndryshme në dispozicion që ndihmojnë në zhvillimin e një fëmije, ka tendencë të jetë një rrugë në veçanti që rrallë merr shkëlqimin që meriton: regjistrimi i fëmijës tuaj në kurs muzike.

Ndërsa shumë prindër e vlerësojnë muzikën, shumë prej tyre nuk i kuptojnë përfitimet njohëse të të pasurit një fëmijë që merr mësime për një instrument muzikor përtej thjesht të dukurit lezetshëm. Nga ndihma për çështjet e vetëvlerësimit deri te të kuptuarit e gjuhës, këtu janë 3 përfitime të mëdha zhvillimore për regjistrimin e fëmijës tuaj në një kurs muzike.

Edukimi muzikor ndihmon kujtesën

Në një studim të vitit 2018, fëmijët e moshës 8 deri në 12 vjeç, të cilët inkurajoheshin të mësonin një instrument muzikor dhe të merrnin klasa muzikore, u tregua se kishin përmirësime të konsiderueshme kur bëhej fjalë për ruajtjen e kujtesës si në lëndët muzikore ashtu edhe në ato jo-muzikore. Për më tepër, dy studime nga Universiteti Stanford treguan se të rriturit që filluan një arsim muzikor rreth moshës 7-vjeçare u zbulua se kishin një shkallë më të lartë të të kuptuarit të gjuhës në përgjithësi.

Muzika ndihmon socializimin

Siç mund t’ju thotë kushdo që ka ndenjur në klube roku ose bare karaoke, nuk ka asgjë që të lidh aq sa dashuria e përbashkët për muzikën, por edukimi muzikor gjithashtu mban premtimin e përmirësimit të socializimit. Studimet kanë treguar se përfshirja në muzikë nga mosha tetë deri në 12 vjeç gjithashtu mund të përmirësojë shumë aftësitë sociale dhe zhvillimin emocional të fëmijës. Ky socializim i përmirësuar bëhet më i madh pasi luajtja e një instrumenti mund të çojë në një ndjenjë arritjeje e cila nga ana tjetër mund të ndikojë pozitivisht në vetëvlerësimin e fëmijës. Luajtja e muzikës me të tjerët madje është lidhur me zhvillimin e empatisë së fëmijëve.

Studimi i muzikës nxit kurizitetin arsimor

Mundësia për të mësuar muzikë në një moshë të re ka gjithashtu përfitime të theksuara në edukimin e përgjithshëm të fëmijës në të ardhmen. Sipas një sondazhi të kryer nga “Harris Interactive”, ata që nisën të mësonin një instrument në fëmijëri u zbuluan se kishin më shumë gjasa të ndiqnin diploma pasuniversitare pas kolegjit dhe madje të kishin të ardhura më të larta nga puna.

Regjistrimi i një fëmije në klasën e muzikës jo vetëm që i prezanton ata me botën e gjerë të muzikës, por u jep prindërve mundësinë për të angazhuar fëmijën e tyre në diçka që do të përfitojë dhe pasurojë jetën e tyre për vitet në vijim.

Add Your Comment