4 mënyra për të rritur elasticitetin ndaj vështirësive

Askush nuk e ka jetën pa vështirësi, pavarësisht nëse ato janë të mëdha apo të vogla. Megjithatë, ajo që ka rëndësi është mënyra sesi ne i përballojmë sfidat e vështirësitë. Rritja e elasticitetit ndaj vështirësive, na e lehtëson jetën dhe më poshtë janë disa mënyra për ta bërë këtë.

Rikornizoni këndvështrimin tuaj për atë që ndodh

Njerëzit elastikë gjejnë një mënyrë për t’i shpjeguar situatat e tyre në një dritë më pozitive, por gjithmonë duke pranuar realitetin. Ne kemi aftësinë për të vendosur se si do të interpretojmë vështirësitë me të cilat përballemi.

Identifikoni atë që mund të kontrolloni

Kur ndodh diçka e papëlqyer, kuptoni çfarë keni në dorë të ndryshoni dhe çfarë jo. Mos humbisni kohë dhe energji me gjërat që nuk janë në kontrollin tuaj, por përqendrohuni ne ato që varen nga ju.

Kërkoni mbështetje

Ka shumë imazhe në kulturën tonë të vetë-mbështetës, hero i vetëm, vullneti i të cilit siguron mjaft forcë për t’i bërë ballë çdo pengese. Realiteti nuk është ky. Vërtet forca personale ka shumë rëndësi, në fund të fundit është ndjenja e komunitetit dhe e marrëdhënieve me të tjerët që mundëson elasticitetin e vërtetë. Studimet e fëmijëve që pësojnë vështirësi të mëdha gjejnë se fëmijët që kanë një të rritur në jetën e tyre, të cilët sigurojnë stabilitet dhe mbështetje, kanë shumë më shumë gjasa të jenë më të suksesshëm sesa fëmijët që nuk e kanë këtë.

Përqafoni sfidën dhe dështimin

Dështimi është i vështirë për shumë prej nesh për t’u përballuar. Por kur ne adoptojmë si duhet sfidat, ato mund të na forcojnë si njerëz dhe se mund të mësojmë edhe nga sukseset dhe dështimet, ne po ushtrojmë muskujt tanë të elasticitetit. Kjo nuk do të thotë që ne duhet të kërkojmë vështirësitë, por gjetja e mënyrave të vogla dhe të menaxhueshme për të sfiduar veten do të ndërtojë besimin dhe karakterin tuaj.

Add Your Comment