Nëse fëmija apo nxënësi ka këto elemente, është fjala për disleksi

Ndodh te ngaterroje fjalet e ngjashme ne shqiptim dhe shkrim?

Veshtiresi per germezuar fjalet, gabime te shumta ortografie

Veshtiresi per te ndare fjalet ne rrokje

Veshtiresi ne ndertimin e sakte te fjalive dhe per te perdorur kohen e foljeve e peremrat ne menyren e duhur

Ngaterrim i shkronjave d me t, b me p, g me k, c me x, xh me gj

 

Gabime ne lexim?

Lexon shume ngadale, me gabime

Veshtiresi ne leximin e parafjaleve, nyjeve e lidhesave

Veshtiresi per te lexuar sakte fjale te reja dhe te gjata

 

A ka shprehi gjuhesore te varfra?

Fjalor i varfer, veshtiresi per t’u shprehur apo shpjeguar

Veshtiresi per te kuptuar ate qe lexon

Veshtiresi per te lidhur imazhin me konceptin

Veshtiresi ne perdorimin e fjalorit

Veshtiresi per te mesuar vjersha permendesh

 

Veshtiresi ne aftesi te tjera te te nxenit?

Veshtiresi ne koordinimin motorik dhe orientimin kohor-hapesinor

Veshtiresi per te lidhur kepucet, mberthyer kopsat

Ngaterron te majten nga e djathta, per t’u orientuar ne adresa te ndryshme

Veshtiresi per te mesuar nje gjuhe te huaj

Veshtiresi ne kujtesen vizuale, hapesinore, afatshkurter dhe ate te punes

 

Problematika me te shkruarit?

I shkruan mbrapsht disa shkronja

Gabime te shumta drejtshkrimi, ortografie e ne shenjat e pikesimit

Shkrim i crregullt e i pakuptueshem

Shkruan disa fjale bashke apo nje fjale te ndare

 

Add Your Comment