Përdorimi i zgjatur i pajisjeve dixhitale bëhet shkak për konflikte familjare

Telefonat celularë janë gjithnjë e më shumë shkak i konflikteve midis prindërve dhe fëmijëve. Një tjetër konfirmim vjen nga Australia, ku një grup studiuesish zbuluan se një e treta e prindërve thonë se përdorimi i këtyre pajisjeve shkakton tensione në familje. Arsyeja? Fëmijët abuzojnë me kohën e shpenzuar me to, e për pasojë heqin dorë nga aktivitete të rëndësishme, të…

Learn More

Vëmendja e prindërve në celular, fëmijët ndihen të zhvlerësuar

Një studim nga Universiteti i Milan-Bicocca, botuar në Journal of Social and Personal Relationships, zbuloi vëmendja e tepruar ndaj celularit tuaj në prani të fëmijëve, mund të përkeqësojë marrëdhëniet familjare si dhe të ketë pasoja në mirëqenien psikologjike të fëmijët. Celulari zhvlerëson marrëdhëniet shoqërore Studimi bazohet në të ashtuquajturin fenomen të “fubbing”, sjellje në të cilën njerëzit në një kontekst…

Learn More