Shkëputja dhe rikthimi i fëmijës në çerdhe për shkak të virozave, analizë psikologjike nga Lorela Garuli

Periudha e vjeshtës është koha kur shumë nëna vendosin të çojnë për herë të parë vogëlushët e tyre në çerdhe, gjë që shoqërohet me ankthin e ndarjes, pasiguritë nëse kanë bërë zgjedhjen e duhur, frikën për përshtatjen e fëmijës me ambientin e ri, edukatoret, bashkëmoshatarët e shumë dilema të tjera. Por, duke qenë hera e parë që fëmija ekspozohet në…

Learn More

Përgatitja e fëmijës për të shkuar në çerdhe dhe kopsht, disa mënyra praktike

Nga Emine Vardari, psikologe    Ka shumë mënyra për ta përgatitur fëmijën tuaj mbi botën e çerdhes e të kopshtit: Vizitoni çerdhen/kopshtin së bashku me fëmijën tuaj, për t’i dhënë mundësinë të shohë klasat. Vëzhgoni herë pas here, gjatë kohës së pushimit, mënyrën sesi fëmija ndërvepron me bashkëmoshatarët dhe edukatoren, kur është në çerdhe/kopsht. Shpjegojini se çfarë ndodh gjatë ditës.…

Learn More