Distancimi i gërmave mund të lehtësojë leximin e disleksikëve

Mjafton ndarja e shkronjave dhe fëmijët disleksikë mund të lexojnë më lehtë. Një zgjidhje e thjeshtë, por e aftë për të përmirësuar lexueshmërinë e një teksti, duke rritur në fakt shpejtësinë e leximit si dhe duke reduktuar disa gabime. Kjo sugjerohet nga një studim i Steven Stagg – universiteti ARU në Angli, rezultatet e të cilit u publikuan në revistën…

Learn More

Origjina e disleksisë lidhet me problemet e ritmit

Studiuesit italianë kanë formuluar një teori mbi marrëdhënien që do të lidhte ritmin dhe disleksinë. Studimi, i koordinuar nga Universiteti i Milanos-Bicocca dhe i kryer në bashkëpunim me Institutin Besta, u botua në Raportin Shkencor dhe thotë se ritmi na lejon të parashikojmë të ardhmen që do të ndodhë menjëherë, afërsisht gjysmë sekondë pas, dhe rrjedhimisht na lejon të veprojmë…

Learn More