Si ndikojnë zënkat e prindërve në shëndetin emocional dhe fizik të fëmijës?

Zënkat mes një çifti, kur bëhen të shpeshta e të papajtueshme me mirëqenien e tyre, jo rrallëherë përfundojnë në divorc. Kalimi i kësaj përvoje, ka vështirësitë e veta si për partnerët, por edhe për fëmijët, nëse janë bërë prindër. Gjatë kësaj peridhe (por edhe më pas), fëmijët do të përballen me pasoja në zhvillimin emocional, në sjellje si edhe shëndetin…

Learn More

Si mund t’ja komunikojmë divorcin fëmijëve “pa dhimbje”?

Në moshën shkollore, fëmijët e kuptojnë shumë mirë se cfarë po ndodh në familjen e tyre. Edhe në rastin më të mirë kur është fjala për një divorc i cili po vjen si rrjedhojë e një vendimi të përbashkët, familja ka për detyrë të kujdeset që ky ndryshim të mos jetë traumatik për fëmijën Megjithatë, kjo i duhet shpjeguar me qetësi…

Learn More