Pse fëmija thotë gjithmonë jo? Fazë e rëndësishme në zhvillimin e tij

Periudha që varion nga 18-24 muaj deri në 3 vjeç karakterizohet nga tekat e fëmijëve: të gjithë fëmijët, madje edhe ata që deri në këtë kohë kanë qenë të qetë dhe të bindur, kalojnë një fazë të veçantë të evolucionit të tyre psikologjik të karakterizuar nga tendenca për të shprehur shpesh zemërim: përgjigjja sistematike “Jo” ndaj kërkesave të të rriturve,…

Learn More

Pse fëmija thotë jo për gjithçka dhe si të sillen prindërit

Të gjithë fëmijët, edhe nëse janë shumë të bindur, kalojnë një fazë që shoqërohet me zemërime të shpeshta e me “jo”-në si përgjigje ndaj kërkesave të prindërve. Është një fazë kalimtare Tekat e fëmijës janë fazë kalimtare në jetën e tyre pasi është momenti që fëmija mëson të fitojë pavarësinë. Të thënit “jo” nënkupton në fakt një mënyrë për t’u…

Learn More