Si të përgatisim fëmijët me aftësi ndryshe për fillimin e shkollës? 9 orientime për prindërit

Nga Mariglena Muci, pedagogji e specializuar  Fillimi i shkollës është një nga momentet më të bukura, por edhe më të rëndësishme në jetën e të gjithë fëmijëve. Nisja e saj me sukses është premtim për arritjen e mëtejshme tëfëmijës, por jo për të gjithë ky fillim është njësoj. Fëmijët hasin vështirësi të shumta, jo vetëm se përballen me një mjedis…

Learn More

Si të planifikoni pushimet verore me fëmijët me aftësi ndryshe? 7 orientime për prindërit

Nga Mariglena Muci, pedagogji e specializuar Pushimet verore kanë një rëndësi të veçantë dhe shpesh kërkojnë një planifikim paraprak. Shumë prindër e dijnë më së miri se sa gjëra duhet të planifikojnë dhe përgatisin kur vendosin të shkojnë me pushime. Për prindërit që kanë fëmijë me aftësi ndryshe, udhëtimi në destinacione të reja dhe eksploimi i qyteteve nëpër botë është…

Learn More

Përfitimet që sjell sporti tek fëmijët me aftësi ndryshe

Nga Majre Levenishti, psikologe Po jetojmë në kohëra ndryshimesh të shpejta dhe teksa papritur gjendemi të përfshirë në një vorbull dinamikash të reja e të papergatitura për rolin që mbartim, numri i fëmijëve me aftësi ndryshe është në rritje dhe shoqëria është përgjegjëse në respektimin e të drejtave të tyre për arsimim dhe aktivitete të ndryshme sportive dhe kulturore. Zhvillimi…

Learn More