Kopshti i fëmijëve: vetëbesim i ulët dhe pak prirje për të mësuar

Një studim i kryer në Itali mbi eksperimentimin e vetëvlerësimit për kopshtin e fëmijëve (RAV i fëmijërisë) i kryer në një total prej 5 vitesh, me 1828 institucione arsimore, shtetërore, bashkiake dhe bashkëmoshatare, zbuloi se atje ka një përqindje shumë të lartë anëtarësh: 94% e fëmijëve nga 3 deri në 6 vjeç ndjekin kopshtin dhe prej tyre vetëm 14% jetojnë…

Learn More

Çfarë të bëjmë kur fëmija nuk socializohet në kopsht?

Kur fëmija shkon për herë të parë në kopsht, prindërit duhet t ëjenë të përgatitur, që jo menjëherë do të ndodhë socilaizimi me të gjithë fëmijët. Tendenca për të qëndruar vetëm nuk është gjithmonë shenjë e të ndierit keq apo në siklet dhe sipas psikologes Manuela Trinci është shumë e rëndësishme të vlerësojmë moshën e fëmijës. Deri në vitin e dytë…

Learn More

Përgatitja e fëmijës për të shkuar në çerdhe dhe kopsht, disa mënyra praktike

Nga Emine Vardari, psikologe    Ka shumë mënyra për ta përgatitur fëmijën tuaj mbi botën e çerdhes e të kopshtit: Vizitoni çerdhen/kopshtin së bashku me fëmijën tuaj, për t’i dhënë mundësinë të shohë klasat. Vëzhgoni herë pas here, gjatë kohës së pushimit, mënyrën sesi fëmija ndërvepron me bashkëmoshatarët dhe edukatoren, kur është në çerdhe/kopsht. Shpjegojini se çfarë ndodh gjatë ditës.…

Learn More