Si mund t’ja komunikojmë divorcin fëmijëve “pa dhimbje”?

Në moshën shkollore, fëmijët e kuptojnë shumë mirë se cfarë po ndodh në familjen e tyre. Edhe në rastin më të mirë kur është fjala për një divorc i cili po vjen si rrjedhojë e një vendimi të përbashkët, familja ka për detyrë të kujdeset që ky ndryshim të mos jetë traumatik për fëmijën Megjithatë, kjo i duhet shpjeguar me qetësi…

Learn More

Të mësojmë fëmijët duke i argëtuar në shtëpi sipas edukimit montessori. Aktivitete të ilustruara për moshën 3-vjeҫare. Nga Emine Vardari

Prinderit shpesh habiten kur i blejne femijes nje loder te re dhe shikojne qe femija eshte me i interesuar ne kutine e kartonit qe mbeshtjell lodren sesa ne ate qe eshte brenda. Por, pse ndodh kjo? Kjo ndodh sepse kutia prezanton nje stimulues per imagjinaten e femijes dhe ajo mund te shnderrohet ne nje makine, shtepi, anije etj. Duke nisur…

Learn More