4 nga 5 prindër mendojnë se fëmijët e tyre nuk janë mirënjohës, a mësohet kjo ndjenjë?

Katër nga pesë prindër mendojnë se fëmijët dhe adoleshentët e sotëm nuk janë mjaftueshëm mirënjohës për atë që kanë dhe tre nga katër prindër pranojnë se u japin shumë fëmijëve të tyre. Ky përfundim del nga një sondazh për shëndetin e fëmijëve të kryer nga studiues të Spitalit të Fëmijëve CS Mott të Universitetit të Miçiganit (Shtetet e Bashkuara), i…

Learn More

Rëndësia e të thënit “faleminderit”

Të rriturit gjithmonë thonë se “të lutem” është fjalë magjike por nuk duhet harruar rëndësia e mirënjohjes dhe shprehjes së saj. Fjala “faleminderit”, nuk tregon vetëm mirësjellje por shpreh edhe një mirënjohje për punën e bërë. “Mirënjohja është e rëndësishme dhe unë mendoj se ndonjëherë harrojmë ta shprehim”, – thotë Dr. Mayra Mendez kordinatorja e programit për zhvillimin intelektual në…

Learn More