Waldorf, metoda alternative e mësimdhënies që nuk përdor asnjë libër deri në klasë të gjashtë

Nga Daniela Luku Metoda Waldorf e mësimdhënies është një strategji arsimore e cila synon të krijojë studentë të formuar mirë përmes një kurrikule të gjerë, përfshirë akademikë, arsim arti dhe muzik, edukim fizik dhe edukim emocional dhe shoqëror. Qëllimi i Waldorf është të prodhojë individë të aftë të krijojnë vetë qëllim në jetën e tyre. Sistemi arsimor Waldorf u krijua…

Learn More

Yoga për fëmijët sipas metodës Montessori; të përbashkëta dhe përfitime

Nga Daniela Luku Joga, si edukimi në Montessori, është një proces zbulimi. Një ushtrim i ndërgjegjshëm, jo ​​konkurrues, duke theksuar lëvizjen dhe frymëmarrjen dhe lidhjen e trupit dhe mendjes, ndihmon studentët e çdo moshe të kuptojnë natyrën tonë dhe të jetojnë në mënyrë harmonike me të tjerët. Në një epokë ku teknologjia do të thotë që fëmijët shpesh kalojnë orë…

Learn More

Teknika me 4 hapa për t’u vendosur fëmijëve limite sipas metodës Montessori

Prindërit duan që fëmijët të rriten të lirë, që  të gjejnë rrugën e tyre dhe të krijojnë identitetin e vet në një mënyrë natyrale. Sidoqoftë, është e nevojshme të vendosen një sërë kufijsh, pasi këto janë një mënyrë për t’i udhëhequr ata në mënyrë që ata të jenë të lirë dhe të dinë të jetojnë me respekt dhe harmoni me…

Learn More

Ҫfarë është metoda Montessori e edukimit? 12 parime të përgjithshme. Nga Lorela Garuli

  Është një metodë “revolucionare” vëzhgimi, mbështetje dhe të mësuari për fëmijët. Mban emrin e studiueses dhe pedagoges italiane që e konceptoi dhe e vuri në jetë, Maria Montessori. Bazohet mbi praktika edukimi të mbështetura në krijimtari, origjinalitet, në zgjidhjen e problemeve dhe në aftësimin e shprehive të jetës së përditshme. Të mësuarit Montessori është i përqendruar tek puna dhe…

Learn More

Të mësojmë fëmijët duke i argëtuar në shtëpi sipas edukimit montessori. Aktivitete të ilustruara për moshën 3-vjeҫare. Nga Emine Vardari

Prinderit shpesh habiten kur i blejne femijes nje loder te re dhe shikojne qe femija eshte me i interesuar ne kutine e kartonit qe mbeshtjell lodren sesa ne ate qe eshte brenda. Por, pse ndodh kjo? Kjo ndodh sepse kutia prezanton nje stimulues per imagjinaten e femijes dhe ajo mund te shnderrohet ne nje makine, shtepi, anije etj. Duke nisur…

Learn More