Pandemia ka ndikuar në pubertetin e hershëm te vajzat

Vitet e fundit, mosha e fillimit të menstruacioneve të para ishte ulur, për shkak të stilit të jetesës sedentare dhe dietës së pasur me yndyrë. Në një vit e gjysmë të fundit, domethënë që nga përhapja e pandemisë, ekspertët kanë regjistruar një rënie të mëtejshme. Duket se pandemia Covid-19 është ndër shkaqet e pubertetit të hershëm te vajzat. Çfarë thonë…

Learn More

Gjyshërit dhe koronavirus; si të ndihmojmë të moshuarit në luftën me Covid–19? Nga Anxhela Dokolli, psikologe

Ndryshimi  i  papritur  i rutinës dhe frika nga Covid –19,  padyshim që  kanë një ndikim  të  madh  në  psikologjinë  e  gjithësecilit  prej  nesh. Të  gjithë  jemi gjendur  përballë  një  situate  të  cilën nuk e kishim  menduar  kurrë , disa  njerëz kanë  filluar ta pranojnë  dhe  të  përshtaten, ndërsa  të  tjerë  refuzojnë  ta pranojnë . Mirëpo, duam apo jo, realiteti është…

Learn More