Prania e partnerit ka efekt qetësues në dhimbjet fizike

Një grup studiuesish nga Universiteti i Ishujve Balearikë të Palma de Mallorca dhe Universiteti i Shkencave Shëndetësore në Tirol, Austri, zbuluan fuqinë analgjezike të partnerit për të luftuar dhe zvogëluar dhimbjen. Mbështetja nga partneri juaj në momentin e vuajtjes, e cila nuk është domosdoshmërisht një kontakt verbal ose fizik, mund të ketë një efekt lehtësues për dhimbjet. Studimi i gati…

Learn More

18 pyetje për partnerin në vend të “Si kalove?”

Jeta intensive e ditëve të sotme bën që zakonisht partnerët të kalojnë pak kohë me njëri-tjetrin. Për këtë arsye është mirë që kur bëheni bashkë, të zhvilloni biseda cilësore, të cilat mund të gjenerohen nga pyetjet që i bëni partnerit. Më poshtë keni disa mënyra alternative se si të flisni me të, pa i thënë “Si kalove?”. A dëgjove diçka…

Learn More