Pse fëmija thotë gjithmonë jo? Fazë e rëndësishme në zhvillimin e tij

Periudha që varion nga 18-24 muaj deri në 3 vjeç karakterizohet nga tekat e fëmijëve: të gjithë fëmijët, madje edhe ata që deri në këtë kohë kanë qenë të qetë dhe të bindur, kalojnë një fazë të veçantë të evolucionit të tyre psikologjik të karakterizuar nga tendenca për të shprehur shpesh zemërim: përgjigjja sistematike “Jo” ndaj kërkesave të të rriturve,…

Learn More

Si të nxisim fleksibilitetin e të menduarit tek fëmijët: pse ata duhen edukuar të mendojnë në mënyrë elastike?

Aurora Lushej Koka Logopede/Terapiste ABA   OH JO, NUK KA FUTBOLL SOT!! Një fëmijë i vogël vrapon shpejt për të shkuar tek fusha e futbollit, i ekzaltuar që do luajë me miqtë e tij. Kur arrin atje, shikon që shokët po bëjnë stërvitje, trajneri I thotë që nuk do të luajnë futboll sot, e shtynë për një ditë tjetër. Por…

Learn More