Procesi i ushqyerjes dhe rutina që është prishur, prindërit pyesin: “Si t’ja bëj me fëmijën tim?” Nga Sibora Kalluci, psikologe.

Në këto ditë ku qëndrojmë të izoluar në shtëpitë tona, duket që përpos ngarkesës emocionale, prindërit  pyesin dhe ngrenë shqetësimin e tyre lidhur me crregullimin e procesit të të ngrënit tek femijët. “Djali im vetëm tek patatinat dhe biskotat e ëmbla e ka mendjen’- shkruan një mami. “Sapo kishim nisur të aftësonim vetushqyerjen me vajzën, tani duket sikur do tja…

Learn More

Koronavirus dhe rutina e re: si të riorganizojmë kohën me fëmijët në shtëpi? 7 Orientime praktike

E përditshmja e kujtdo është lëkundur praktikisht dhe emocionalisht nga prishja e rutinës. Në këtë shkrim do të përpiqemi të japim disa orientime sesi të riorganizojmë ditën e fëmijëve dhe të strukturojmë kohën me ta me oraret e reja. Nuk shkojnë më në kopësht e në shkollë, koha dhe dita e tyre ka marrë një kuptim të ri. Duke qenë…

Learn More