Stresi dhe ankthi i vazhdueshëm në adoleshencë rrisin rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare

Kur ankthi në adoleshencë si dhe depresioni bëhen një gjendje e qëndrueshme, rreziku i sulmit në zemër në moshën madhore bëhet më i lartë. Hulumtimi nga Shoqata Evropiane e Kardiologjisë Ndryshimet e papritura të humorit, momentet e depresionit, ankthi i fortë janë fenomene të zakonshme në adoleshencë, megjithatë kur bëhen shumë të shpeshta ato mund të kenë pasoja në shëndet,…

Learn More

Inati dëmton shëndetin

Qetësia është virtyti i të fortit. Ky nuk është vetëm proverb, por edhe shkenca e konfirmon: zemërimi është i keq për shëndetin. Kjo ndjenjë shkakton reaksione inflamatore, veçanërisht tek gratë. Sidoqoftë, arsyet për këtë “predispozitë” femërore nuk janë ende të qarta. Gratë e reja më të prekura Sipas hulumtimit, ende në vazhdim dhe i kryer nga studiuesja kanadeze Bianca D’Antono,…

Learn More