Frika e fëmijëve nga dentisti; këshilla sesi të ndihmojmë fëmijët

Nga Emine Vardari, psikologe   Shpesh prinderit e perceptojne viziten e femijes se tyre tek dentisti si nje fakt normal. Ata konsiderojne se pergatitja paraprake nuk eshte e nevojshme. Nëse ankthi që shkakton frika nga dentisti nuk zgjidhet gjatë viteve të fëmijërisë së hershme, ka shumë të ngjarë që të vazhdojë të rritet deri sa të kthehet në fobi. Prindërit…

Learn More

Prishja e dhëmbëve të fëmijëve, faktorë shkaktarë dhe si ta parandalojmë

Dr Ledja Adri, stomatologe   Prishja e dhëmbëve fillon që në fëmijërinë e hershme dhe faktorët që ndikojnë janë të shumtë, duke nisur nga koha e mbajtjes së biberonit, përdorimi i barnave, ushqimet që konsumohen si dhe kujdesi që ndiqet në larjen e tyre. Një ndër problematikat më të shpeshta të dhëmbëve që shfaqet tek moshat nën 5 vjeç është kariesi…

Learn More