5 arsye për të mos i detyruar fëmijët të hanë me zor

Sa kohë rrinë fëmijët pa ngrënë? Shumë fëmijë fillojnë të hanë më shumë rreth moshës pesë ose shtatë vjeç, kur madhësia e trupit të tyre rritet. Sidoqoftë, sasia e ushqimit që i nevojitet çdo personi ndryshon shumë, dhe disa fëmijë hanë shumë më shumë ose shumë më pak sesa bashkëmoshatarët e tyre në të njëjtën moshë dhe madhësi. Nga ana…

Learn More

Si të veprojmë kur fëmija nuk do të hajë? 7 këshilla për të edukuar sjelljen e të ngrënit të fëmijëve

Bebet ushqehen në raport me përmasat e trupit të tyre, shumë më tepër sesa të rriturit. Për këtë arsye, në procesin e rritjes, herët a vonë, ata fillojnë të hanë më pak. Arsyeja për këtë ndryshim rreth vitit të parë të jetës është ngadalësimi i rritjes. Disa fëmijë pushojnë së ngrëni (pra, hanë me një ritëm shumë më të ngadaltë…

Learn More