Si të veprojmë kur fëmija nuk do të hajë? 7 këshilla për të edukuar sjelljen e të ngrënit të fëmijëve

Bebet ushqehen në raport me përmasat e trupit të tyre, shumë më tepër sesa të rriturit. Për këtë arsye, në procesin e rritjes, herët a vonë, ata fillojnë të hanë më pak. Arsyeja për këtë ndryshim rreth vitit të parë të jetës është ngadalësimi i rritjes. Disa fëmijë pushojnë së ngrëni (pra, hanë me një ritëm shumë më të ngadaltë…

Learn More

Procesi i ushqyerjes dhe rutina që është prishur, prindërit pyesin: “Si t’ja bëj me fëmijën tim?” Nga Sibora Kalluci, psikologe.

Në këto ditë ku qëndrojmë të izoluar në shtëpitë tona, duket që përpos ngarkesës emocionale, prindërit  pyesin dhe ngrenë shqetësimin e tyre lidhur me crregullimin e procesit të të ngrënit tek femijët. “Djali im vetëm tek patatinat dhe biskotat e ëmbla e ka mendjen’- shkruan një mami. “Sapo kishim nisur të aftësonim vetushqyerjen me vajzën, tani duket sikur do tja…

Learn More