Gjyshërit dhe koronavirus; si të ndihmojmë të moshuarit në luftën me Covid–19? Nga Anxhela Dokolli, psikologe

Ndryshimi  i  papritur  i rutinës dhe frika nga Covid –19,  padyshim që  kanë një ndikim  të  madh  në  psikologjinë  e  gjithësecilit  prej  nesh. Të  gjithë  jemi gjendur  përballë  një  situate  të  cilën nuk e kishim  menduar  kurrë , disa  njerëz kanë  filluar ta pranojnë  dhe  të  përshtaten, ndërsa  të  tjerë  refuzojnë  ta pranojnë . Mirëpo, duam apo jo, realiteti është…

Learn More

COVID 19 dhe ekuilibrat psikologjikë që “lëvizin”; analizë nga Sonila Luzi dhe Milita Tupi, psikologe shkollore.

Ditët e fundit ne kemi qenë të gjithë dëshmitarë të një ndryshimi rrënjësor të perspektivës që papritmas dhe papritur përfshiu të gjithë në të njëjtën kohë. Ditët e fundit kemi parë paraqitjen e pashmangshme të Coronavirus në cdo cep te shoqërisë, duke lënë të shfaqen shumë sfida në përballjen me ndryshimet e vështira në zakonet e përditshme, por edhe në shumë…

Learn More