Nënat “të varura” nga informacioni në internet për fëmijët

Është në dispozicionin tuaj 24 orë në ditë, kudo që të jeni dhe ju ndihmon të zbuloni shumë dyshime. Prandaj nuk është për t’u habitur që interneti është bërë një mjet i domosdoshëm sot. Gjithashtu për nënat, të cilat e përdorin atë për të gjetur informacion të dobishëm në lidhje me shëndetin dhe kujdesin e foshnjave. Kjo konfirmohet nga një sondazh i kryer nga Shoqëria Italiane e Pediatrisë (Sip). Studimi zbulon se 135 milionë gra navigojnë rregullisht në Evropë. Mesatarisht, ata kalojnë 11.2 orë në javë në internet. Për 56% të eksponentëve femra, informacioni mbi shëndetin e fëmijëve është në krye të kërkimit.

Autorët kryen një analizë të thelluar në një mostër prej rreth 2,770 grash në Itali. Doli se gjysma e përdoruesve të internetit janë gra. Shumica përfaqësohen nga nënat që mbështeten në rrjet për të gjetur informacion, por edhe sugjerime në lidhje me kujdesin dhe menaxhimin e fëmijëve të tyre. 72% e grave italiane përdorin internetin për të kërkuar përgjigje për dyshimet e tyre. Epo, ndër artikujt më të kërkuar janë shëndeti i fëmijëve (40%) dhe shtatzënia (24%). Gjatë shtatzanisë, nënat provojnë pak nga gjithçka, pa preferenca midis formateve të ndryshme (tekst, audio, video). Edhe gjatë muajve të parë të jetës së një foshnje ka një përdorim të madh të rrjetit, i cili për shumë njerëz bëhet pika kryesore e referencës. Me kalimin e kohës, kërkimet bëhen më pak “të detyrueshme”. Gratë preferojnë cilësinë mbi sasinë. Prandaj ato mbështeten vetëm në burime më të besueshme.

Shumë informacion, jo të gjitha të besueshme

Në fakt, interneti përfaqëson një minierë të pashtershme të të dhënave dhe lajmeve që duhet të filtrohen me kujdes ekstrem. Jo të gjitha janë të sakta. Për këtë, ekspertët shpresojnë për kontroll më të madh të përmbajtjes që është në dispozicion në internet.

Në internet, nënat mund të eksplorojnë temat më të larmishme: nga ekzaminimet që duhen bërë gjatë shtatzënisë e deri te vaksinimet, nga metodat për të zvogëluar dhimbjen gjatë lindjes deri tek zhvillimi i gjuhës së të porsalindurit.

Add Your Comment