Tre faktorët që ndikojnë drejtpërdrejt në shëndetin mendor

Shëndeti mendor është një temë shumë e gjerë dhe janë të shumë faktorët që ndikojnë në mirëqenien e tij, por sipas shkencëtarëve në Universitetin e Otagos, ekzistojnë lidhje të rëndësishme midis mirëqenies psikologjike dhe gjumit, aktivitetit fizik dhe konsumit të frutave dhe perimeve. Përqendrimi në këto zakone është një mënyrë e miratuar nga shkenca për të rritur humorin tuaj dhe…

Learn More

Lumturia dhe sporti, një kombinim i pathyeshëm

Qëndrimi fizikisht aktiv konsiderohet të jetë çelësi i lumturisë. Nuk është e nevojshme të bëhesh sportist, por mjafton një përpjekje e vogël gjatë javës për të rritur nivelin e endorfinës. Shanset për të qenë të lumtur janë 52% më të mëdha tek ata që janë shumë aktivë dhe reduktohen në pothuajse 30% për ata që janë pak më pak, duke…

Learn More