Anoreksia: realiteti virtual mund të ndihmojë në shërim

Aspekti fizik dhe imazhi që kemi për veten tonë është shumë personal dhe ndonjëherë jo në përputhje me realitetin. Në fakt, sëmundjet si anoreksia, bulimia dhe të gjitha çrregullimet e të ngrënit në përgjithësi po rriten edhe tek të rinjtë, sepse tendenca është që të duan të jenë të përsosur si modelet e medias. Numrat në rritje Anoreksia numëron 8-9…

Learn More

Anoreksia dhe çrregullimet e të ngrënit, flasin ekspertët

Anoreksia është një çrregullim i sjelljes në të ngrënë që ndikon në sferën psikike dhe manifestohet kryesisht me refuzimin e ushqimit. Vajzat qëllimisht zgjedhin të ndalojnë së ngrëni. Të qenit në gjendje të diagnostikoni çrregullimin shpejt dhe të ndërhyni me një qasje të saktë mjekësore është thelbësore për të shmangur rreziqet shëndetësore të adoleshentëve. Dr. Pamela Pace, një eksperte në…

Learn More