Autizmi: i hapet rrugë një trajtimi farmakologjik

Një studim italian ka identifikuar numrin e tepërt të sinapseve si shkakun e një forme specifike të autizmit. Ky është një zbulim i rëndësishëm që mund të hapë skenarë të rinj për trajtimin me ilaçe. Kërkimi po bën përparime të mëdha dhe, falë një zbulimi italian, tani hap horizonte dhe shpresa të reja për të gjithë pacientët me autizëm. Në…

Learn More

Trajtimi i hershëm i autizmit përmirëson sferën sociale të fëmijëve

Zbulimi i autizmit në një moshë të hershme dhe marrja e masave në kohë përpara se fëmijët të jenë dy vjeç e gjysmë mund të bëjë një ndryshim të madh. Sipas një studimi të kryer nga ekspertët e Universitetit izraelit Ben Gurion të Negevit dhe i botuar në revistën “Autism”, në fakt, një diagnozë neonatale rrit tre herë shanset që…

Learn More

Autizmi mund të parandalohet gjatë vitit të parë të jetës

Gjithmonë është menduar se nuk është e mundur të parandalohet autizmi, por sot kërkimet shkencore tregojnë se nuk është kështu. Duke ndërhyrë herët, tashmë tek fëmijët 9-14 muajsh, është e mundur të identifikohen shenjat e hershme të këtij çrregullimi. Kështu prindërit mund të zbatojnë disa sjellje thelbësore për të reduktuar rrezikun e shfaqjes së autizmit në moshën tre vjeçare. Efektiviteti…

Learn More