Si të stërvisim disiplinën? Progresi që vjen nga përkushtimi

Nga Amanda Hysa, psikologe   Çfarë fitoresh ka arritur ne jeten e tij njeriu qe e bejne ate te afte te gjykoje te tjeret? Si fitohet aftesia dhe produktiviteti? Duke filluar me DISIPLINE. Disiplina, vullneti, pasioni, dhe perkushtimi sjellin ndryshimin duke u permiresuar. Njeriu me forcen e mendjes dhe vullnetin mund te arrije cdo gje qe e deshiron. Per rezultatet…

Learn More

Këshilla për fëmijë të gëzuar dhe disiplina e frikës që duhet shmangur. Nga Lindita Biraci, psikologe zhvillimi

KESHILLA PER FEMIJE TE GEZUAR   1.Luaj me femijen Te iniciosh,nxisesh dhe te luash me femijen eshte vertet moment i arte plot vlere per te. 2.Motivo me fjale Fjalet e embla, inkurajuese jane krahe endrash dhe shkalle arritjesh. Ata fokusohen dhe ecin me to. 3.Provo gjera te reja Te jesh me femijen ne eksperiencat e reja e ben ate te…

Learn More