Si ta mësoj fëmijën të ndajë lodrat me shokët dhe pse është kaq e rëndësishme

Pse ndarja është e rëndësishme Fëmijët duhet të mësojnë të ndajnë në mënyrë që të mund të krijojnë dhe të mbajnë miq, të luajnë në grup, të negociojnë dhe të përballen me zhgënjimin. Ndarja i mëson fëmijët për kompromisin dhe drejtësinë. Ata mësojnë se nëse u japim pak të tjerëve, mund të marrim edhe pak nga ato që duam. Ndarja…

Learn More

Pa fat në dashuri? “Faji” mund të jetë i nënës

Nënat me martesa të shumëfishta pas tyre nuk do të ishin në gjendje t’i mësonin fëmijët të lidhen siç duhet, duke ndikuar edhe në marrëdhëniet e tyre të dashurisë. Të paktën këtë sugjeron një studim i kryer nga një ekip studiuesish amerikanë në Universitetin Shtetëror të Ohajos, i botuar në revistën “Plos One”, sipas të cilit nëse nënat kanë më…

Learn More