Autonomia në fëmijërinë e hershme: si ta nxisim tek fëmijët

Nga Lindita Biraçi, psikologe zhvillimi Autonomi do te thote t’i tregosh femijeve, te dine te kene kontroll mbi veten dhe zgjedhjet qe ata bejne, nga aktivitetet ne te cilat marrin pjese deri ne ate sesi ata luajne dhe bashkeveprojne me moshataret. Autonomia luan rol ne gjithcka qe nje femije ben….. Te mesuarit se si te jesh i pavarur eshte nje…

Learn More

Si mund t’ja komunikojmë divorcin fëmijëve “pa dhimbje”?

Në moshën shkollore, fëmijët e kuptojnë shumë mirë se cfarë po ndodh në familjen e tyre. Edhe në rastin më të mirë kur është fjala për një divorc i cili po vjen si rrjedhojë e një vendimi të përbashkët, familja ka për detyrë të kujdeset që ky ndryshim të mos jetë traumatik për fëmijën Megjithatë, kjo i duhet shpjeguar me qetësi…

Learn More

Këshilla për fëmijë të gëzuar dhe disiplina e frikës që duhet shmangur. Nga Lindita Biraci, psikologe zhvillimi

KESHILLA PER FEMIJE TE GEZUAR   1.Luaj me femijen Te iniciosh,nxisesh dhe te luash me femijen eshte vertet moment i arte plot vlere per te. 2.Motivo me fjale Fjalet e embla, inkurajuese jane krahe endrash dhe shkalle arritjesh. Ata fokusohen dhe ecin me to. 3.Provo gjera te reja Te jesh me femijen ne eksperiencat e reja e ben ate te…

Learn More