Tre faktorët që ndikojnë drejtpërdrejt në shëndetin mendor

Shëndeti mendor është një temë shumë e gjerë dhe janë të shumë faktorët që ndikojnë në mirëqenien e tij, por sipas shkencëtarëve në Universitetin e Otagos, ekzistojnë lidhje të rëndësishme midis mirëqenies psikologjike dhe gjumit, aktivitetit fizik dhe konsumit të frutave dhe perimeve. Përqendrimi në këto zakone është një mënyrë e miratuar nga shkenca për të rritur humorin tuaj dhe…

Learn More

Të menduarit pozitiv përmirëson cilësinë e gjumit

Sipas hulumtimit nga Universiteti i Illinois, botuar në revistën Behavioral Medicine, të menduarit pozitiv është efektiv kundër pagjumësisë. Optimizmi përmirëson cilësinë e gjumit Në fakt, rezultatet e studimit treguan se njerëzit me një nivel të lartë optimizmi kanë më shumë gjasa të flenë më shumë orë në natë, nga 6 në 9 orë në total, ndërsa 74% thonë se nuk…

Learn More