Si të zhvillojmë aftësitë e të shkruarit tek fëmijët e moshës shkollore? 10 aktivitete për t’u praktikuar

Nga Lorela Garuli Të shkruarit është veprimtaria me anë të së cilës materializohet dhe merr formë mendimi. Shkrimi është një formë komunikimi dhe si i tillë dallon në individë të ndryshëm, ku bashkë me gjuhën e folur përbëjnë mënyrat kryesore të komunikimit joverbal. Megjithatë, të shkruarit dallon cilësisht nga gjuha e folur; si për nga forma e të shprehurit ashtu…

Learn More

Si të lyejmë dhomën e fëmijëve? Disa ide dhe këshilla mbi ngjyrat më të përshtatshme sipas moshës.

Në internet mund të gjejmë shumë ide sesi të lyejmë dhomën e fëmijëve dhe ta kthejmë atë në një ambient të ngrohtë, të këndshëm dhe origjinal. Por, cilat janë disa ngjyra dhe ide të përshtatshme? – Mund të zgjedhim ngjyrën që preferojmë, rozë, bojëqielli, jeshile, të verdhë, etj. dhe ta trasformojmë murin me disa ngjitës qe mund të gjehen lehtësisht…

Learn More