Paragjykimi i trupit në internet, pasojat fizike e sociale

Quhet “turpërimi i trupit” dhe është ndoshta një nga aspektet më të këqija të rrjeteve sociale. Është një fenomen që buron nga ngacmimet e përsëritura, madje edhe ato shumë të rënda, që synojnë pamjen fizike të grave. Pasojat mund të jenë aq negative, saqë turpërimi i trupit madje mund të shkaktojë shfaqjen e çrregullimeve serioze të të ngrënit siç janë…

Learn More

Qëndrimi i fëmijëve në internet, kur kemi të bëjmë me varësi? Mendimi i ekspertit

Varësia nga interneti është një fenomen në rritje aq shumë sa që janë krijuar struktura të specializuara në detoksifikim. Vuajtësit bëhen jo të shoqërueshëm, të bindur ose agresivë, por edhe apatikë dhe paranojakë. Dr. Federico Tonioni, i cili kryeson Qendrën e Varësisë në Internet të “Poliklinikës Gemelli” në Romë, ka dhënë një intervistë në mediat italiane, lidhur me këtë çështje.…

Learn More

Përdorimi i zgjatur i pajisjeve dixhitale bëhet shkak për konflikte familjare

Telefonat celularë janë gjithnjë e më shumë shkak i konflikteve midis prindërve dhe fëmijëve. Një tjetër konfirmim vjen nga Australia, ku një grup studiuesish zbuluan se një e treta e prindërve thonë se përdorimi i këtyre pajisjeve shkakton tensione në familje. Arsyeja? Fëmijët abuzojnë me kohën e shpenzuar me to, e për pasojë heqin dorë nga aktivitete të rëndësishme, të…

Learn More