Leximi ndihmon nxënësit në rezultatet në shkollë, cilat materiale këshillohen?

Tani dihet mirë se leximi është mjaft i dobishëm për zhvillimin intelektual të fëmijëve. Por që leximi i librave madje mund të përmirësojë notat e adoleshentëve në shkollë është ajo që doli nga një studim i ri i kryer nga Universiteti i Malaga (Spanjë) dhe University College London (Mbretëria e Bashkuar). Librat “aleatë” të shkollës Hulumtimi, i botuar në “Oxford Review…

Learn More

Kur duhet të nisë fëmija të lexojë? Karakteristikat moshore deri 6 vjeç. Nga Ertiola Lugji, logopede

Kur plotësohen karakteristikat moshore të leximit të fëmijës tuaj?   Çdo fëmijë zhvillon aftësitë e leximit në një mënyrë unike dhe, si rrjedhojë, do të arrijë normat e zhvillimit në pika të ndryshme nga bashkëmoshatarët. Megjithatë, ekziston një ecuri e ngjashme për shumicën e fëmijëve. Këto karakteristika moshore janë paraqitur më poshtë: Mosha 0 – 1 vjeç -Fëmija prek, kap…

Learn More