Përdorimi i ngjyrave në vizatimet e fëmijës

Përtej përdorimeve që vizatimi ka brenda dhomës së terapisë me psikologun apo figura të tjera, është njëkohësisht një aktivitet që fëmija zgjedh ta bëjë me dëshirë dhe iniciativën e vet të lirë. Pra, përtej vlerës që ka si një teknikë psikodiagnostike, është një nga argëtimet e fëmijëve, që ata e zhvillojnë me qëllim loje dhe kënaqësie, pikërisht për natyrën që…

Learn More

Çfarë mund të kuptohet për ndjenjat e fëmijëve nëpërmjet ngjyrave që përdorin në vizatimet e tyre?

Nga Lorela Garuli Rreth moshës 3-vjeçare kur fëmijët fillojnë të kenë interes të veçantë në përdorimin e ngjyrave, pjesa më e madhe e tyre parapëlqejnë ngjyrat e ngrohta dhe të forta ndërsa mungesa totale e ngjyrave tregon një boshllëk emotiv dhe një prirje antisociale. Që prej moshës 3/4-7/8 vjeçare, fëmijët përzgjedhin ngjyrat në vizatimet e tyre sipas emocionalitetit dhe ndjenjave…

Learn More

Si të lyejmë dhomën e fëmijëve? Disa ide dhe këshilla mbi ngjyrat më të përshtatshme sipas moshës.

Në internet mund të gjejmë shumë ide sesi të lyejmë dhomën e fëmijëve dhe ta kthejmë atë në një ambient të ngrohtë, të këndshëm dhe origjinal. Por, cilat janë disa ngjyra dhe ide të përshtatshme? – Mund të zgjedhim ngjyrën që preferojmë, rozë, bojëqielli, jeshile, të verdhë, etj. dhe ta trasformojmë murin me disa ngjitës qe mund të gjehen lehtësisht…

Learn More