Traumat në fëmijëri kanë pasoja afatgjata në shëndet

Është një “plagë shpirti”, një ngjarje e papritur që shpërthen negativisht në jetën e njeriut. Dhe nëse ai person është fëmijë, trauma mund të ketë pasoja të rënda në shëndetin fizik dhe mendor me kalimin e viteve. Një studim i ri ka analizuar tani pasojat afatgjata të traumës së fëmijërisë. Trauma fizike dhe emocionale Një hulumtim nga Universiteti i Auckland…

Learn More

Ç’është terapia e lojës?

Terapia e lojës është një ndërhyrje psikologjike që përdor lojën, kryesisht me fëmijët, për t’i ndihmuar të zgjidhin konflikte të ndryshme emocionale, e cila mund të përdoret nga mosha 2-vjecare deri në adoleshencë Bazohet tek loja dhe benefitet e shumta që ajo ka në zhvillimin emotiv, kognitiv e social të fëmijëve. Terapistët e lojës përdorin materiale të shumta e të…

Learn More