Varësia nga interneti, një projekt që ndihmon fëmijët

Në Itali një projekt i ri është duke u zhvilluar, specifik për nxënësit 12-14 vjeç dhe financuar nga Qendra Kombëtare për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (QKM) të Ministrisë së Shëndetësisë, për të inkurajuar përdorimin e informuar të internetit dhe parandalimin e varësisë nga ueb-i tek ta. Ekspozimi i tepërt ndaj lojërave të fatit Një nga efektet e përhapjes së…

Learn More

Qëndrimi i fëmijëve në internet, kur kemi të bëjmë me varësi? Mendimi i ekspertit

Varësia nga interneti është një fenomen në rritje aq shumë sa që janë krijuar struktura të specializuara në detoksifikim. Vuajtësit bëhen jo të shoqërueshëm, të bindur ose agresivë, por edhe apatikë dhe paranojakë. Dr. Federico Tonioni, i cili kryeson Qendrën e Varësisë në Internet të “Poliklinikës Gemelli” në Romë, ka dhënë një intervistë në mediat italiane, lidhur me këtë çështje.…

Learn More