“Sindroma Couvade”; përjetimi mashkullor i shtatzanisë. Nga Eduart Tafa, psikolog

Sindroma Couvade njihet gjithashtu si shtatzëni ‘‘simpatike’’ . Vjen nga fjala franceze ‘couvee’ që do të thotë “të krijosh burim të besuar” ose “të çelësh” dhe u vu re për herë të parë nga antropologu Edward Burnett Tylor në 1865. Me fjalë të tjera, ka ekzistuar për mjaft kohë. Sindroma Couvade nuk është një sindrome e njohur. Si i tillë,…

Learn More

Dashuria dhe personaliteti pasiv-agresiv; si të veprojmë kur partneri shfaq këtë lloj sjellje? Nga Eduart Tafa, psikolog

Mënyra sesi ju dhe partneri juaj trajtoni zemërimin dhe konfliktin luan një rol kryesor në suksesin e marrëdhënies tuaj. Lidhja e shpërblimit është e papajtueshme me ndjenjat e shtypura dhe komunikimin e kufizuar. Kur personi që e doni është pasiv-agresiv, ndershmëria emocionale dhe dialogu i hapur janë të vështira. Agresiviteti pasiv mund të jetë një lojë e vështirë për të…

Learn More

Si ndikon karantinimi në marrëdhënie me partnerin? Këshilla për të menaxhuar tranzicionin në ҫift. Nga Eduart Tafa, psikolog

Me përhapjen e koronavirusit (COVID-19), pjesa më e madhe e  njerëzve ka qenë në  izolim në shtëpi, gjë që për shumë çifte do të thotë të kaloni shumë më tepër kohë së bashku. Mund të ketë shumë përfitime për këtë, megjithatë mund të ketë disa sfida pasi çiftet shikojnë edhe ndryshimet në marrëdhëniet e tyre. Marrëdhëniet që ne formojmë me…

Learn More